Ihotaudit ja -ongelmat

1.8.2023 - 17.5.2024 (käynnissä, ilmoittautuminen päättynyt)
1.2.2024 - 20.12.2024 (ilmoittautuminen päättynyt)

Kauneudenhoitoalan ammattilainen kohtaa työssään paljon erilaisia ihotauteja ja -ongelmia. Näiden monimutkaisten ja haastavien ongelmien syvällinen ymmärtäminen on välttämätöntä sopivien hoitomenetelmien ja -tuotteiden valinnan kannalta. Ihotaudit ja -ongelmat koulutuksessa syvennytään yleisiin ihotauteihin ja -ongelmiin aina taustatekijöistä ja syntymekanismeista alkaen. 

Koulutuksessa opit mitä ihossa tapahtuu erilaisten iho-ongelmien yhteydessä, millaisia lääkinnällisiä ja vaihtoehtoisia hoitomenetelmiä hoidossa käytetään ja mitä tutkimusnäyttöä erilaisten ihonhoitomenetelmien ja -tuotteiden käytöstä muutosten hoidossa on.Koulutus koostuu kymmenestä moduulista sekä laajemmasta projektista, jonka opiskelija tekee itseään kiinnostavasta aiheesta. Jokainen moduuli sisältää materiaalia kirjallisessa ja kuunneltavassa muodossa, aihepiiriin liittyviä luentotallenteita sekä kaksi tehtävää (1 kirjallinen ja 1 monivalinta). 

Itsenäisen opiskelun lisäksi koulutus sisältää neljä yhteistä etäyhteydellä toteutettavaa luentopäivää, joihin osallistuu Isla Educationin kouluttajien lisäksi myös muita asiantuntijaluennoitsijoita. Lisää tietoa aikatauluista löydät alavalikosta kohdasta "Aikataulu".

Koulutukseen mahtuu yhteensä 20 osallistujaa. Seuraavan koulutuksen ilmoittautumisaika on 1.10. - 28.12.2023.

Koulutus järjestetään Googlen alustalla, joten huomioithan, että sinulla on oltava Google tili kurssialustalle päästäksesi.

Kenelle koulutus sopii?

Koulutuksen sisältö

Ihotaudit ja -ongelmat koulutus sisältää 10 moduulia, joiden aikana pääset tutustumaan erilaisiin ihomuutoksiin sekä niiden hoitoon niin ihonhoidon, kuin lääkehoidon näkökulmasta. 

Moduuli 1: ihotaudit Suomessa

Koulutuksen ensimmäisessä moduulissa tutustutaan siihen, millaisia ihotauteja Suomessa esiintyy ja miten ihotauteja diagnosoidaan ja hoidetaan lääkinnällisestä näkökulmasta. Moduulin jälkeen tunnistat yleisimpiä ihotauteja ja niiden diagnostiikkaa sekä hoitoa.

Moduuli 2: ihon rasvoittuminen ja muita talirauhaseen liittyviä iho-ongelmia

Toisessa moduulissa keskiössä on talirauhanen, glandula sebacea ja sen toimintaan liittyvät häiriöt. Moduulissa tutustutaan teemoihin, kuten ihon rasvoittuminen, laajentuneet ihohuokoset sekä komedojen muodostuminen.

Moduuli 3: papulat, pustelit ja muut ihon tulehdustilat

Kolmannen moduulin aiheena on ihon tulehdustilat. Opit, mitä muutoksia ihon rakenteessa ja toiminnassa tapahtuu tulehduksen yhteydessä ja miten eri hoitomenetelmät vaikuttavat tulehdukseen. 

Moduuli 4: heikentynyt läpäisyeste ja sen aiheuttamat häiriöt

Ihon läpäisyesteellä on merkittävä rooli ihon hyvinvointiin. Heikentynyt läpäisyeste liittyy moneen iho-ongelmaan ja -tautiin. Moduulissa 4 keskitymmekin siihen, miten ja miksi ihon läpäisyeste vaurioituu ja miten sitä voisi hoitaa.

Moduuli 5: akne

Moduulissa 5 syvennymme yhteen yleisimmistä ihotaudeista, akneen. Käymme läpi aknen alatyyppejä, diagnostiikkaa sekä hoitomenetelmiä lääkinnällisestä ja vaihtoehtoisesta näkökulmasta. Pohdimme myös kosmetologin roolia aknen hoidossa.

Moduuli 6: ruusufinni ja perioraalidermatiitti

Moduuli 6 käsittelee ruusufinniä ja perioraalidermatiittia. Tutustumme ihotauteihin liittyviin ihon rakenteen ja toiminnan muutoksiin, diagnostiikkaan sekä hoitomenetelmiin  lääkinnällisestä ja vaihtoehtoisesta näkökulmasta. Pohdimme myös kosmetologin roolia ruusufinnin ja perioraalidermatiitin hoidossa.

Moduuli 7: atooppinen ekseema

Aknen ja ruusufinnin tavoin, myös atooppinen ekseema koskettaa monia. Moduulissa 7 syvennymme atooppisen ekseeman tausta- ja syntymekanismeihin sekä hoitoon. Moduulissa sivuamme myös runsaasti keskustelua herättänyttä paikallissteroidiaddiktiota (Topical Steroid Withdrawal, TSW). 

Moduuli 8: psoriaasi

Moduulissa 8 käsittelemme psoriaasia, joka koskettaa monia Suomessa. Tutustumme ihotaudin syntymekanismeihin, ihon rakenteen ja toiminnan muutoksiin sekä hoitoon lääkinnällisestä ja vaihtoehtoisesta näkökulmasta. 

Moduuli 9: muut ihotaudit

Moduulissa 9 tutustumme hieman harvinaisempiin ihotauteihin, kuten iktyoosiin  ja käymme läpi niiden taustamekanismeja ja hoitoa. Moduulissa pohdimme myös yleisemmällä tasolla kosmetologin roolia ihotautien hoidossa.

Moduuli 10: kosmetologin rooli ihotautien hoidossa

Viimeisessä moduulissa pohdimme kosmetologin roolia ihotautien hoidossa. 

10 moduulin lisäksi osallistujat toteuttavat koulutuksen aikana projektin, jossa he perehtyvät tarkemmin valitsemansa hoitomenetelmän, kosmetiikan raaka-aineen tai kosmetiikkavalmisteen vaikutuksiin johonkin ihotautiin tai -ongelmaan.

Koulutuksen aikataulu

lk 2023-2024

lk 2024

Luentopäivän aikana tutustumme erilaisiin Suomessa yleisesti esiintyviin ihotauteihin. Lisäksi perehdymme ihotautien diagnostiikkaan sekä erilaisiin hoitovaihtoehtoihin.

Luentopäivässä perehdymme erilaisiin iho-ongelmien taustalla vaikuttaviin rakenteellisiin muutoksiin, kuten ihon läpäisyesteen häiriöihin sekä tulehdukseen.

Elokuun luentopäivällä tutustumme tarkemmin akneen, ruusufinniin sekä perioraalidermatiittiin. Syvennymme tarkemmin ihotauteihin liittyviin rakenteellisiin muutoksiin sekä hoitovaihtoehtoihin.

Neljännellä yhteisellä luentopäivällä perehdymme atooppisen ekseeman sekä psoriaasin taustalla vaikuttaviin tekijöihin. Käymme myös läpi erilaisia ihotautien hoidossa käytettäviä menetelmiä.

Hinta

Koulutuksen hinta on 992 euroa (sis. alv 24 %)

Koulutus on mahdollista maksaa 1., 2. tai 4. maksuerässä.

Maksu 1. maksuerässä:

Maksu 2. maksuerässä:

Maksu 4. maksuerässä:

Maksut on suoritettava eräpäivään mennessä. Muuten osallistujan koulutus keskeytetään.