Ihon rakenne ja toiminta
1.3.2023 - 16.12.2023 (käynnissä - ilmoittautuminen päättynyt)2.1.2024 - 30.11.2024
Kauneudenhoitoalan ammattilaisen on tunnettava perusteellisesti ihon rakennetta ja toimintaa voidakseen ymmärtää eri hoitomenetelmien ja -tuotteiden vaikutuksia ihoon. Ihon rakenne ja toiminta - koulutuksessa syvennymme monipuolisesti näihin teemoihin ja opimme miten erilaiset rakenteelliset ja toiminnalliset muutokset vaikuttavat ihon ulkonäköön ja hoitomenetelmien valintaan. Koulutus koostuu kymmenestä moduulista sekä laajemmasta projektista, jonka opiskelija tekee itseään kiinnostavasta aiheesta. Jokainen moduuli sisältää materiaalia kirjallisessa ja kuunneltavassa muodossa, aihepiiriin liittyviä luentotallenteita sekä kaksi tehtävää (1 kirjallinen ja 1 monivalinta).
Itsenäisen opiskelun lisäksi koulutus sisältää neljä yhteistä etäyhteydellä toteutettavaa luentopäivää, joihin osallistuu Isla Educationin kouluttajien lisäksi myös muita asiantuntijaluennoitsijoita. Lisää tietoa aikatauluista löydät alavalikosta kohdasta "Aikataulu".
Koulutukseen mahtuu yhteensä 20 osallistujaa. Seuraava koulutus alkaa 2.1.2024. Ilmoittautuminen koulutukseen on avoinna 4.9.2023 - 19.11.2023.
Koulutus järjestetään Googlen alustalla, joten huomioithan, että sinulla on oltava Google tili kurssialustalle päästäksesi.
Kenelle koulutus sopii?
sinulle, joka haluat oppia tuntemaan paremmin ihon rakennetta ja toimintaa
sinulle, joka haluat ymmärtää syvällisemmin miten eri ihonhoitomenetelmät ja -tuotteet vaikuttavat ihoon
sinulle, joka haluat aktiivisesti kehittää omaa ammatillista osaamistasi ja kehittyä kauneudenhoitoalan ammattilaisena
sinulle, joka työskentelet kauneudenhoitoalalla tai opiskelet alaa
Koulutuksen sisältö
Koulutuksen sisältö
Moduuli 1: biomolekyylit
Ihon rakenteen ja toiminnan ymmärtäminen lähtee orgaanisen kemian perusteista. Ensimmäisessä moduulissa tutustumme biomolekyyleihin sekä niiden perusteisiin. Moduulin jälkeen ymmärrät mistä ja miten iho rakentuu.
Moduuli 2: solu
Solut, kudokset ja soluväliliitokset ovat merkittäviä teemoja ihon rakenteeseen ja toimintaan liittyen. Moduulissa tutustumme eukaryootti- ja prokaryoottisoluihin, eri kudostyyppeihin sekä soluväliliitoksiin.
Moduuli 3: subcutis
Biomolekyylien ja solukertauksen jälkeen tutustumme syvällisesti ihon eri kerroksiin. Aloitamme ihon kerrosten läpikäynnin ihon alimmasta kerroksesta, subcutiksesta. Moduulissa perehdymme elimistölle suojaa tuovan subcutiksen rakenteeseen ja toimintaan.
Moduuli 4: dermis
Subcutiksen jälkeen jatkamme perehdytymistä ihon kerroksiin dermiksestä. Moduulissa käymme syvällisesti läpi dermiksen rakennetta ja toimintaa sekä sen merkitystä ihon ulkonäön kannalta.
Moduuli 5: epidermis
Epidermis on kauneudenhoitoalan ammattilaisen työn kannalta merkittävä kerros, sillä lähes kaikki hoitomenetelmät ja -tuotteet vaikuttavat juuri epidermikseen. Moduulin aikana käymme yksityiskohtaisesti läpi epidermiksen rakennetta ja toimintaa.
Moduuli 6: ihon pinta
Epidermiksen ylimpien solujen lisäksi ihon pinnalla on paljon muutakin. Moduulissa 6 perehdymme ihon pinnan ominaisuuksiin sekä mikrobiomiin. Tutustumme erilaisiin ihon mikrobeihin sekä niiden merkitykseen ihon homeostaasin kannalta ja pohdimme ihonhoitomenetelmien vaikutuksia ihon pintaan.
Moduuli 7: ihon apuelimet
Ihon kerrosten lisäksi kauneudenhoitoalan ammattilaisen on ymmärrettävä ihon apuelinten toimintaa ja rakennetta. Moduulin jälkeen tunnet monipuolisesti ihon apuelinten toimintaa.
Moduuli 8: ihon toiminta
Ihon eri kerroksiin ja apuelimiin perehtymisen jälkeen siirrymme tarkastelemaan ihoa kokonaisuutena. Moduulissa 8 käymme läpi ihon toimintaa aina verenkierrosta immuunipuolustukseen. Moduulin jälkeen ymmärrät muun muassa, miten aineita kuljetetaan ihoon ja sieltä pois ja mitä tulehdusreaktiossa tapahtuu.
Moduuli 9: ihon tehtävät
Ihon rakenteen ja toiminnan monipuolisen hahmottamisen jälkeen syvennymme arvioimaan ihon eri tehtäviä. Moduulin jälkeen ymmärrät mihin kaikkeen ihoa tarvitaan ja miten iho toteuttaa erilaisia tehtäviä.
Moduuli 10: ihoon vaikuttaminen
Viimeisessä moduulissa arvioimme kokonaisvaltaisesti ja syvällisesti, miten voimme kauneudenhoitoalalla vaikuttaa ihoon. Pohdimme aihetta eri näkökulmista, esimerkiksi ihoon imeytymisen kannalta.
Aikataulu
Koulutuksen aikataulu (lk 2023)
Ma 6.3.2023 9-16 Iho ja biomolekyylit (lähipäivä Helsingissä)
Ma 3.4.2023 9-14 Solu (etä)
Ma 8.5.2023 9-14 Subcutis (etä)
Ma 5.6.2023 9-14 Dermis (etä)
Ma 3.7.2023 9-14 Epidermis (etä)
Ma 7.8.2023 9-14 Ihon pinta (etä)
Ma 4.9.2023 9-14 Ihon apuelimet (etä)
Ma 2.10.2023 9-14 Ihon toiminta (etä)
Ma 6.11.2023 9-14 Ihon tehtävät (etä)
Ma 4.12.2023 Ihoon vaikuttaminen (etä)
Koulutuksen aikataulu (lk 2024)
15.1.2024 9-16 Biomolekyylit ja ihon solutyypit (etä)
Luentopäivän aikana kerrataan kemian perusteita sekä biomolekyylien rakenteita. Lisäksi perehdymme tarkemmin ihon eri solutyyppeihin.
15.4.2024 9-16 Ihon kerrokset (etä)
Luentopäivän aikana perehdymme syvällisesti ihon eri kerrosten rakenteeseen ja toimintaan. Pohdimme myös sitä, miten voimme kauneudenhoitoalan ammattilaisina vaikuttaa ihon eri kerroksiin kosmeettisia valmisteita ja erilaisia hoitomenetelmiä käyttäen.
12.8.2024 9-16 Ihon pinta ja apuelimet (etä)
Kolmas yhteinen luentopäivä sisältää mielenkiintoisia luentoja ihon pinnan erityispiirteisiin sekä ihon apuelimiin liittyen.
14.10.2024 9-16 Ihoon vaikuttaminen (etä)
Viimeisessä luentopäivässä pohdimme sitä, miten kauneudenhoitoalan ammattilainen voi vaikuttaa ihon rakenteeseen ja toimintaan erilaisia hoitomenetelmiä käyttäen.
*Koulutuspäiviin osallistuminen ei ole pakollista. Luennoista jää koulutusalueelle tallenteet, ellei vierasluennoitsija ole kieltänyt talletusta (ilmoitetaan erikseen).
Hinta
Koulutuksen hinta on 992 euroa (sis. alv 992 e)
Koulutus on mahdollista maksaa 1., 2. tai 4. maksuerässä.
Maksu 1. maksuerässä:
992 euroa (sis. alv 24 %)
Maksu 2. maksuerässä:
496 euroa (sis. alv 24 %) / erä
Maksu 4. maksuerässä
248 euroa (sis. alv 24 %) / erä
Maksut on suoritettava eräpäivään mennessä. Muuten osallistujan koulutus keskeytetään.