Ihon rakenne ja toiminta


Seuraava koulutus alkaa 1.8.2024

Kauneudenhoitoalan ammattilaisen on tunnettava perusteellisesti ihon rakennetta ja toimintaa voidakseen ymmärtää eri hoitomenetelmien ja -tuotteiden vaikutuksia ihoon. Ihon rakenne ja toiminta - koulutuksessa syvennymme monipuolisesti näihin teemoihin ja opimme miten erilaiset rakenteelliset ja toiminnalliset muutokset vaikuttavat ihon ulkonäköön ja hoitomenetelmien valintaan. Koulutus koostuu kymmenestä moduulista. Jokainen moduuli sisältää materiaalia kirjallisessa ja kuunneltavassa muodossa, aihepiiriin liittyviä luentotallenteita sekä kaksi tehtävää (1 kirjallinen ja 1 monivalinta). 

Seuraava Ihon rakenne ja toiminta - koulutus toteutetaan täysin itsenäisinä verkko-opintoina ilman yhteisiä luentopäiviä. Koulutukseen ilmoittautuminen alkaa 1.8.2024. Ilmoittautumisen jälkeen pääset aloittamaan koulutuksen ja etenemään moduuleissa itsenäisesti oman aikataulusi mukaan. Koulutuksen suoritusaikaa on 1 kalenterivuosi. Koulutus järjestetään Googlen alustalla, joten huomioithan, että sinulla on oltava Google tili kurssialustalle päästäksesi.

Kenelle koulutus sopii?

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen sisältö

 Moduuli 1: biomolekyylit

Ihon rakenteen ja toiminnan ymmärtäminen lähtee orgaanisen kemian perusteista. Ensimmäisessä moduulissa tutustumme biomolekyyleihin sekä niiden perusteisiin. Moduulin jälkeen ymmärrät mistä ja miten iho rakentuu.

Moduuli 2: solu

Solut, kudokset ja soluväliliitokset ovat merkittäviä teemoja ihon rakenteeseen ja toimintaan liittyen. Moduulissa tutustumme eukaryootti- ja prokaryoottisoluihin, eri kudostyyppeihin sekä soluväliliitoksiin.

Moduuli 3: subcutis

Biomolekyylien ja solukertauksen jälkeen tutustumme syvällisesti ihon eri kerroksiin. Aloitamme ihon kerrosten läpikäynnin ihon alimmasta kerroksesta, subcutiksesta. Moduulissa perehdymme elimistölle suojaa tuovan subcutiksen rakenteeseen ja toimintaan.

Moduuli 4: dermis

Subcutiksen jälkeen jatkamme perehdytymistä ihon kerroksiin dermiksestä. Moduulissa käymme syvällisesti läpi dermiksen rakennetta ja toimintaa sekä sen merkitystä ihon ulkonäön kannalta. 

Moduuli 5: epidermis

Epidermis on kauneudenhoitoalan ammattilaisen työn kannalta merkittävä kerros, sillä lähes kaikki hoitomenetelmät ja -tuotteet vaikuttavat juuri epidermikseen. Moduulin aikana käymme yksityiskohtaisesti läpi epidermiksen rakennetta ja toimintaa. 

Moduuli 6: ihon pinta

Epidermiksen ylimpien solujen lisäksi ihon pinnalla on paljon muutakin. Moduulissa 6 perehdymme ihon pinnan ominaisuuksiin sekä mikrobiomiin. Tutustumme erilaisiin ihon mikrobeihin sekä niiden merkitykseen ihon homeostaasin kannalta ja pohdimme ihonhoitomenetelmien vaikutuksia ihon pintaan.

Moduuli 7: ihon apuelimet

Ihon kerrosten lisäksi kauneudenhoitoalan ammattilaisen on ymmärrettävä ihon apuelinten toimintaa ja rakennetta. Moduulin jälkeen tunnet monipuolisesti ihon apuelinten toimintaa.

Moduuli 8: ihon toiminta

Ihon eri kerroksiin ja apuelimiin perehtymisen jälkeen siirrymme tarkastelemaan ihoa kokonaisuutena. Moduulissa 8 käymme läpi ihon toimintaa aina verenkierrosta immuunipuolustukseen. Moduulin jälkeen ymmärrät muun muassa, miten aineita kuljetetaan ihoon ja sieltä pois ja mitä tulehdusreaktiossa tapahtuu.

Moduuli 9: ihon tehtävät

Ihon rakenteen ja toiminnan monipuolisen  hahmottamisen jälkeen syvennymme arvioimaan ihon eri tehtäviä. Moduulin jälkeen ymmärrät mihin kaikkeen ihoa tarvitaan ja miten iho toteuttaa erilaisia tehtäviä.

Moduuli 10: ihoon vaikuttaminen

Viimeisessä moduulissa arvioimme kokonaisvaltaisesti ja syvällisesti, miten voimme kauneudenhoitoalalla vaikuttaa ihoon. Pohdimme aihetta eri näkökulmista, esimerkiksi ihoon imeytymisen kannalta.

Aikataulu

Koulutuksen aikataulu (lk 1/2024-11/2024)

Luentopäivän aikana kerrataan kemian perusteita sekä biomolekyylien rakenteita. Lisäksi perehdymme tarkemmin ihon eri solutyyppeihin. 

Luentopäivän aikana perehdymme syvällisesti ihon eri kerrosten rakenteeseen ja toimintaan. Pohdimme myös sitä, miten voimme kauneudenhoitoalan ammattilaisina vaikuttaa ihon eri kerroksiin kosmeettisia valmisteita ja erilaisia hoitomenetelmiä käyttäen.

Kolmas yhteinen luentopäivä sisältää mielenkiintoisia luentoja ihon pinnan erityispiirteisiin sekä ihon apuelimiin liittyen. 

Viimeisessä luentopäivässä pohdimme sitä, miten kauneudenhoitoalan ammattilainen voi vaikuttaa ihon rakenteeseen ja toimintaan erilaisia hoitomenetelmiä käyttäen. 

*Koulutuspäiviin osallistuminen ei ole pakollista. Luennoista jää koulutusalueelle tallenteet, ellei vierasluennoitsija ole kieltänyt talletusta (ilmoitetaan erikseen).

All-online koulutusstartit 1.8.2024 alkaen*

*all-online koulutukset eivät sisällä erillisiä luentopäiviä

Hinta

Ihon rakenne ja toiminta all-online koulutuksen hinta on 798 euroa (sis. alv 24 %). Koulutusmaksun voi suorittaa 1., 2. tai 3 maksuerässä. 

Kysyttävää koulutuksesta? Ota yhteyttä info@kauneushoitolaisla.com / +358 44 7572720